Saturday, 14 July 2012

Untuk korang... :)

السلام عليكم




Hai... Entry ni khas untuk member-member yang sgt amik brt sal aku. Thanks sgt2... Susah payah hntar pegi balik g klinik, hospital bagai. Yang datang ziarah, yang tolong pkaikan seluar, pimpin jalan, sapu ubat semua... THNKS A LOT... 

Aku tak tau cane nak balas. Insyllah, ALLAH selayaknya balas jasa korang semua. Sorry sangat nyusahkan korang. Memang sakit aku ni x libatkan hidup dan mati tapi aku dah rasa macam mana nikmat yg ALLAH pinjamkan kat kita ditarik sikit demi sikit. Korang hargai elok2.. Sentiasa bersyukur. Sebab nak hadapi  sakit tu ALLAH je yang tahu macam mana sakitnya. Demi ALLAH aku tak tipu. Tapi aku pegang pada 1, ALLAH takkan uji hamba dia yang tak mampu terima ujian tu kan?:) Sekadar sedapkan hati sendiri.


Mungkin ni satunya cara ALLAH nak sucikan dosa kita. Aku tak baik pun. Kadang2 kita tak sedar dosa kita buat. Bila aku sendiri dah hilang upaya nak berjalan ni, aku jadi sebak. Aku fikir macam mana benda ni boleh jadi. Dulu aku yang boleh melompat, berlari but now i cant... Tak boleh langsung... Aku terima. Redha. 


Yezz.. Sapa yang kenal aku, korang tau aku camana. Aku tak suka sedih-sedih ni. Tapi dalam hidup kita perlu menangis. Kadang-kadang. Jangan selalu nanti orang menyampah. Hehehe... Kalau 2,3 hri ni ada yg ternampak aku nangis tu bukan sebab aku tahan sakit. Tu sebab aku nak diri aku kuat. Aku kena  paksa diri aku kuat. Aku tak nak orang sekeliling aku tak kuat sebab aku. Aku perlukan korang untuk support aku. Tu je. Tolongla doa. Aku takut nak hadapi hr yg kedepan ni. Sebulan, dua bulan kedepan.. Kita tak tau apa jadi. Kalau betul aku operation, tolong doakan aku boleh jalan macam dulu balik. Sekadar boleh berlari kena kejar dengan auk-auk pun x pe dah. Syukur sangat dah. Doala smoga cedera aku ni just ringan. 


For mak ayah... Hehehe..Thnks.. susah payah... Along rasa dah banyak kali along susahkan mak ayah. Patutnya sekarang mak ayah hidup dengan kesenangan along dah. Tapi again and again x abis2 buat kalian ssh hati kan? Dari kecik, bila along keluar x cukup bulan and doc cakap 50-50, tu pun dah buat mak ayah nangis. Bila dah besar, along slalu tak sht, mak ayh korban waktu semua jaga along. Bila along kat plkn and doc ckp kna operation, waktu tu pun mak ayah x serik pun susah payah. Along tengok macam mana mak ayah x pernah merungut jaga arwah tok. INSYALLAH. Along harap ALLAH bagi kekuatan kat along boleh jaga mak ayah macam tu nanti.


So, INSYALLAH... semua akan baik-baik... Buat semua kawan2 yang aku x dapat nak list nama korang semua kat sini, thnks sangat2. Insylah. Aku akan ada dgn korang balik nanti...


P/S: Lagu ni bkn sja2 aku post. Tolong hayati and slalu ingat ALLAH. Jgn lupa bersyukur. 


LOVE U KORANG... :)

[14/07/2012][15:07]



6 comments:

  1. Suhanallah. Insyllah adik.. semua akn baik2.. Kena kuat. Kena lawan sakit. Thanks dgn muhasabah tu semua. Semoga Allah pelihara kita. Amin.

    ReplyDelete
  2. along.... jgn wt sy nangis.. pls.. x sgup ase nk baca post nie... angah sntiasa doakan utk alg... sentiase.. x pernah putus.. setiap kali solat agh... sama mcm agh doakan utk mama abh agh.. kuat k..

    ReplyDelete
  3. besabar dgn dugaan ni atiq..insyallah semuanya akan ok. rest cukup2 k. jgn pakse lutut bg bengkok. take care then. be strong baby :)

    ReplyDelete
  4. atiq..ak xtaw nk ckp ape..yg ak nk ckp ak syg sume kwn2 ak. take care ok. kuatkn semangat InsyaAllah sihat. :)

    ReplyDelete
  5. yang i cm zura gak. nak nangis. samapi hati u buat i nangis. u kena kuat okay. apa yg i nmpk adalah kuasa Allah nak uji hambaNya. u jgn risau. kita usaha. insha Allah Tuhan akan bantu. i sentiasa doa utk kengkawan i. is yg semua kwn2 i. pls kuat ok. demi fmily. u akan sihat okay. trust me. i love you so muchhhhhh. :)

    ReplyDelete
  6. salam.. korang... thnks sgt2 k.. alhamdulillah dah ok sekarang.. dah boleh drive... hihihi.. :) korang... jangan lupa doakan ayah ayu cepat sembuh tau...

    ReplyDelete