Saturday, 30 June 2012

Minggu Exam part 4...

السلام عليكم

Wah... Finnaly... Minggu exam telah berakhir!!!! Tak tau dah nak cakap macam mana. Sem ni sangatlah struggle. Honestly, untuk kekalkan apa yang dah dapat sebelum ni sgtlah susah. Sorry mak, ayah. Along minta maaf awai-awai ni. Huhu. 

So, sem ni best. Even seperti yang dah cakap tadi sgt struggle. Sem ni banyak wat assignment kat luar. Cam subject docu aku jelajah dah Muzium Perang kat Penang. Then, untuk subjek Docu grouping pulak kami spent time ke Istana Billah, Perak. Alhamdulillah! Semuanya berjalan lancar.

Ok!!! Cakap fasal assignment, wooohooo.... Nak tegheyak ooo sem ni. Antara percaya atau tidak, exam sekarang dah habis tapi assignment ya ampun. Berpuluh-puluh pages lagi. Bila nak buat tu? Huhu... Kesian kat otak cek. Sabaq noh... Assignment yang paling best and enjoy untuk sem ni dimenangi olehhhhhh taraaaa... STORYTELLING FOR ANIMATIONNN!!!! Pommmm pommm!!! Ok dengar bunyi mercun sikit. Tanda meriah kan. Even subjek tu sangat taugh, tapi enjoy. Thnks 4 ALLAH sebab bagi idea yang sebegitu. And also thnks 4 my lovely character, PA-CHICK & MA-CHICK. Nanti cek wat entry khas untuk PA-CHICK & MA-CHICK ok?

Hihihi.. Oklah... Saja menghiasi entry ni sambil2 tunggu my family tiba di bumi Puncak Perdana ni. So, enjoyla pic kami dan kami yang tengah menghadapi minggu2 peperiksaan. Pulun sungguh...!  ^_^



Thnks 4 en Irwan Ferdaus yang sedekahkan CRISPY ni. Hahaha...











Ni dia sebelum presentation Filo..!

Udah2 le study tu kakkk... haha



Aku syg pemadam legend aku tu. 5 tahun dah dia.



Soalan nombor 4 tu memang aku takkan lupa sampai bila-bila. ILOVEU Jean Baudrillard!!! Earghh!!!

[23:06] [30/06/2012]

Tuesday, 26 June 2012

Main-main salji dengan Cik Hany dan Cik Angah...

Tu dia... ni namanya orang xpenah p obesi... So, disebabkan cik Hany kesayangan datang dari Johor semata-mata untuk lepaking sama-sama, aku pun decide dgn Zura bawak jalan-jalan area Shah Alam. Kalau nak ikut planning memang nak pegi merata. Cuma x sempat. Nak ke Putrajaya naik Hot Ballon pun xsempat walaupun keinginan tu sgt tinggi... Sedih... Tapi pape pun thnks kat Hani Liyana dan cik Angah yang sudi gelak-gelak sama2 pada hari tersebut. Saya sangat-sangat enjoyyyy!!! Huhu Fana x join sebab ada hal katanya... Tu la u yang... tah bila lagi nak tggu musim salji ni... :( Hihihi... Buat cik Angah yang cramp kaki tu,   len kali kita p kita pkai stokin berlayer-layer okey? hahahaiii...






















[12:10] [27/06/2012]

Istana Billah...

Just nak sharing pengalaman kitorang ke Istana Billah di Perak. Melancongkah? Oh tidak... Pegi ni pun sebab nak setlekan assignment skrip dokumentari (20 pages tu...). Tapi Alhamdulillah. Seuanya dah settle walaupun macam-macam halangan yang timbul seblum ke sana. BTW, TERIMA KASIH tak terhingga buat mak cik Zaharah dan keluarga yang sangat sporting dan sempoi. Insyallah Raya nanti kitorang join beraya sama-sama kat sana. Nak jugak merasa macam mana orang Mandailing beraya kan... hehehehehe... 






Hahahahah... tgk mata-mata kami semua... Sepet kan? ni penangan tidor sejam. terbaikk... xpe.. dah habis study nanti mna nak dapat dah pengalaman macam ni... Episod kenangan ni xkan ada balik dah... Love u guys... Thnks...

[11:05] [27/06/2012]


Stress? Tension?

Ya ya ya....
Aku memang di ambang tekanan sekarang ni...
Aku tak suka situasi macam ni...
Dah ujung-ujung sem assignment belambak-lambak lagi..
Marah?
Oh tidakk....
Saya suka sekali...
Hopefully result sem ni tak mengecewakan...
Ya, sem ni aku down...
Aku tak rasa leh catch up everything...
For those friends...
Good Luck...
Tak pelah...
Doa je boleh ubah everything....

Mood: Cari semangat balik... :(


[19:49] [26/06/2012] 

Sunday, 24 June 2012

My 1st Hiking..!


Salam Guys... So hari ni nak sharing fasal my 1st hiking dengan housemate. Memang enjoy! Best! Kitorang dah berjaya ke puncak BROGA HILLS (hampir sebenarnya). Subhanallah! Memang indah ciptaan Allah. Kitorang mendaki dalam pukul 9 pagi and turun dalam pukul 12 tengahari macam tu. Dalam kumpulan 15 orang macam tu, macam-macam gelagatlah yang timbul. Ada yang nak pitam la, ada yg mengalah awal, ada yg mintak dukung, ada yang sakit lutut. So banyak station la yang kitorang stop. Xpe kita tak rushing pun kan? Tapi yang lepas ke puncak berapa orang jek. Yang lain dah tak sanggup. Dah tua... Hahahaha.. Tapi yang x best nye aku terpaksala menanggung sakit lutut aku yang sememangnya dah injured ni. Tak pa la...                   HATI PUNYA MAWW, APA PUN TAK PA...! 


BTW, pic ni adalah episod kenangan kami yang xkan kami lupa sampai bila-bila. Thnks guys... !